Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyelnlőtlenség

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Segítséget szeretnék kérni a következő egyenlőtlenségi feladatokban.
a) -2x< vagy egyenlő 2
b) -5x<1
c) 1< vagy egyenlő +2
d) 12x-9/3x-2+6x-54/2-3x=2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`-2xle2`

`color(red)(xge-1)`



b.)
`-5xlt1`

`color(red)(xgt-1/5)`



c.)
`1le+2`

Igaz!



d.)
`12x-9/3x-2+6x-54/2-3x=2`

`12-3x-2+6x-27-3x=2`

`12x-29=2`

`12x=31`

`color(red)(x=31/12)`
0