Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Számítsuk ki a háromszög ismeretlen oldalát és területét ha a= 11.2cm b=15,7cm γ=68,3⁰
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`c=sqrt(11,2^2+15,7^2-2*11,2*15,7*cos68,3°)=color(red)(15,55 \ cm)`

b oldallal szembenlévő szög: `cosbeta=(15,7^2-(11,2^2+15,55^2))/(-2*11,2*15,55)=>color(red)(beta=69,7°)`

`alpha=180°-68,3°-69,7°=color(red)(42°)`
0