Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
Számirsuk ki a háromszőg ismeretlen oldalait es szögeit ha a=25,5cm α=45⁰ β=65⁰
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`gamma=180°-45°-65°=color(red)(70°)`

Feltételezem, hogy `a` oldallal szemben lévő szög `alpha`.

Valamint, hogy `b` oldallal szemben lévő szög `beta`.

Valamint, hogy `c` oldallal szemben lévő szög `gamma`

b oldal hossza: `b=25,5*(sin65°)/(sin45°)=color(red)(32,68 \ cm)`

c oldal hossza: `c=sqrt(25,5^2+32,68^2-2*25,5*32,68*cos70°)=color(red)(33,89 \ cm)`
0