Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rakéta

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
568
A feladat megoldásában kérnék segítséget. Köszönettel
Egy kilőtt rakéta "s" métert emelkedik "t" idő alatt. Az elért magasságot a csatolt egyenlet határozza meg.
a. Számolja ki a magasság mértékének változását az idő tekintetében deriválás segítségével.
b. Határozza meg milyen magasságban volt a rakéta a kilövést követő 3. másodpercben.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a)
Ez egy igen kicsavart megfogalmazása annak, hogy számoljuk ki az emelkedési sebességet. :)
`(ds)/(dt)=d/(dt)(110t-27/2t^2)=110-27/2*2t=110-27t`

b)
`s(3)=110*3-27/2*3^2=330-(27*9)/2=208.5`
0