Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
588
Számitsuk ki a háromszög ismeretlen oldalait és szögeit ha a=26cm b=21,3cm α=55,6⁰
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`c=sqrt(26^2+21,3^2-2*26*21,3*cos55,6°)=color(red)(22,45 \ cm)`

a oldallal szembenlévő szög: `cosbeta=(26^2-(21,3^2+22,45^2))/(-2*21,3*22,45)=>color(red)(beta=72,9°)`

b oldallal szembenlévő szög: `gamma=180°-55,6°-72,9°=color(red)(51,5°)`
0