Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
379
Sziasztok!Tudnátok nekem segíteni abban, hogy valaki elmagyaràzza,hogy mièrt ez az eredmény jött ki,sajnos nem értem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) -0,84 = -84/100; ezt megszorozva 1/4 - el: (1/4) * (-84/100) = -21/100 (egyszerűsítés miatt)
2,3 = 230/100
E két tört összege:
-21/100 + 230/100 = 209/100 = 2,09

b) -43,5:(3/2) = -43,5 * (2/3) = -14,5 * 2 = 29 (egyszerűsíthettünk 3-mal)
5,32 - 29 = -(29 - 5,32) = -23,68
Módosítva: 3 éve
1