Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Területes feladatban szeretnék segítséget kérni:

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Kitettem még egy pár feladatot, amikben elkellene a segítség
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adatok: m = 5 cm, k = 7 cm (középvonal)
A trapéz területe: m * (a + c) / 2, ahol az "a" és a "c" a párhuzamos oldalak, azaz az alapok. E két oldal összegének fele megegyezik a feladatban is megadott "k" középvonallal (k = (a + c) / 2). Így a terület:
T = k * m = 7 * 5 = 35 cm2
1