Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1170
Egy 2 cm×3 cm×5 cm-es, téglatest alakú gyurmából:

a, egy nagy gömböt formázunk. Mekkora a gömb sugara és felszíne?
b, öt egybevágó, kisebb gömböt formázunk. Mek­kora egy kis gömb térfogata és sugara? Mekkora összesen az 5 gömb felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
a.)

`r=root(3)((3*a*b*c)/(4pi))=root(3)((3*2*3*5)/(4pi))=color(red)(1,93 \ cm)`

`A=4*r^2*pi=4*1,93^2*pi=color(red)(46,81 \ cm^2)`



b.)

Egy gömb térfogata: `(2*3*5)/5=color(red)(6 \ cm^3)`

`r=root(3)((3*6)/(4pi))=color(red)(1,13 \ cm)`

`A=5*(4*r^2*pi)=5*(4*1,13^2*pi)=color(red)(80,223 \ cm^2)`
0

Szia Dóri!

Holnap én is elküldöm a levezetést, amely Bazsa megoldásával szinte egybeesik! :)
De mégis papíron, füzetbe, külön írtam le!

Reggel 9 után küldöm, beszkenneltetve majd!
Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (47 éves, kémia-matematika korrepetáló)
0

Csatoltam képet.
0