Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusztétel alkalmazása

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
A táblázat 3. sorát kell kiegészíteni.
Köszi előre is!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, szinusztétel, Szinusz, táblázat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`beta=180-(alpha+gamma)` = `180-(51+73)` = 56°

`a/b=(sinalpha)/(sinbeta)` `rightarrow` `a=(b*sinalpha)/(sinbeta)` = `(4*sin51)/(sin56)` = 3,75 dm

`b/c=(sinbeta)/(singamma)` `rightarrow` `c=(b*singamma)/(sinbeta)` = `(4*sin73)/(sin56)` = 4,61 dm
0