Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`root()(x+3)+9=2x`

a, `x in RR`, `x ge -3`

b,

`root()(x+3)=2x-9`

c,

`x+3=4x^2-36x+81`

d,

`4x^2-37x+78=0`

`x_(1,2)=(37 pm root()(37^2-4*4*78))/(2*4)` = `(37 pm 11)/8`

`x_1=6` `in` É.T.

`x_2=13/4` `in` É.T.

e,

Ell:

x=6 esetén:

`root()(6+3)+9=2*6`

`root()(9)+9=12`

`3+9=12`

`12=12`

Ez megoldása az egyenletnek.

x = `13/4` esetén:

`root()(13/4+3)+9=2*13/4`

`root()(25/4)+9=13/2`

`9/2+18/2=13/2`

`27=2 ne 13/2`

Ez a gyök `ul("nem")` megoldása az egyenletnek.

Megoldás: x = 6.
0