Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
453
9, 10 A román szöveget ne vegyétek figyelembe. Nagyon sok múlik ezen szóval kérlek valaki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Szia Franciska!

Megoldottam a 9-est külön és a 10-es feladatot is! :)

Holnap elküldöm reggel beszkenneltetve Neked, ugye úgy megfelel?

Üdvözlettel: Ármós Csaba Debrecenből (47 éves, matematika-kémia korrepetáló)
0

Most csak a feladatok végeredményeit közölném:
9. feladatnál: a; pontnál p=7/3 az eredmény (racionális); b; pont eredménye: a kifejezés értéke (√3/5) lenne!

10. feladatnál: Az a=(7×(√7-√5))/2, azaz körülbelül 1,434 az értéke; a b=(12·√5+10·√7)/10, azaz kb. 5,329 az értéke, ezeket kivonva egymásból a következőt kaphatjuk:

b-a=(47·√5-25·√7)/10 értéket kapjuk, közelítőleg 3,8951 lesz az eredmény! :)

Holnap a levezetéseket is csatolni fogom, hogy érthető legyen, miért ezek a számértékek az eredmények!
0

Csatoltam képet.
0