Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerűsítsd le az alábbi törteket:

Főoldal » Középiskola » Matematika
328
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`(14x^5y^3)/(49x^3y^5)` = `(14x^2)/(49y^2)`

b,

`(3x^2-12x)/(6x)` = `(cancel(3x)*(x-4))/(cancel(3x)*2)` = `(x-4)/2`
0