Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromos áram, Ohm törvény, kapcsolások

Főoldal » Középiskola » Fizika
457
1. Egy zsebtelep pozitív sarkát egy izzón keresztül egy másik zsebtelep negatív sarkával kötjük össze. Világít-e az izzó? Miért?
2. Egy ezüsthuzalon 15 perc alatt 27 C töltés halad át. Mekkora a huzalban folyó áram erőssége?
3. 6. Mekkora az 20 km hosszú, 5 cm2 keresztmetszetű, 0,027 Ωmm2/m fajlagos ellenállású alumíniumvezeték elektromos ellenállása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Világít. Hiszen ekkor az izzón áram fog átfolyni.

`2.`

`I=q/t=(27)/(15*50)=0,03A`

`3.`

`R=0,027*(20000)/(500)=1,08Ω`
0