Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A fizika házimban segítene valaki?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
574
Egy tömegpont mozgását írja le a következő összefüggés: x=2 cm·sin(0,5π·t+π/2). Mekkora a rezgés ampitúdója, körfrekvenciája, mekkora a kitérés a 0,1,2,4 s-ban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Általánosan `A` amplitúdó, `omega` körfrekvencia és `phi` kezdőfázis esetén az időfüggvény `x=A sin(omega t + phi)`. Tehát most az amplitúdó `2 cm`, a körfrekvencia pedig `0.5pi 1/s`. A kitéréshez csak be kell helyettesíteni a kérdéses időpontokat a függvénybe:

`x(0)=2cm*sin(0.5 pi*0+pi/2)=2cm*sin(pi/2)=2cm`
`x(1)=2cm*sin(0.5 pi*1+pi/2)=2cm*sin(pi)=0`
`x(2)=2cm*sin(0.5 pi*2+pi/2)=2cm*sin((3pi)/2)=-2cm`
`x(4)=2cm*sin(0.5 pi*4+pi/2)=2cm*sin(5pi/2)=2cm`
0