Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS

Főoldal » Középiskola » Kémia
557
A kősó elektrolízisének egyik terméke 12 tömeg%-os nátrium-hidroxid-oldat. Ezt az oldatot bepárlással töményítik, és így 1,5 tonna nyerslúgból 1,14 tonna vizet párologtatnak el. Hány tömeg%-os az így nyert tömény lúgoldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`m_(oa)=(12*1500)/(100)=180kg`

`m_(osz)=1500-180=1320kg`

`m_(osz)'=1320-1140=180kg`

`W%'=(180)/(180+180)*100=50`
1