Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.s be lègyszi oldjatok meg

Főoldal » Általános iskola » Fizika
643
Egy autò fèl òràn keresztül 40km/h sebessèggel halad, majd negyedòrát áll, végyül a következö negyedórában 60km/h sebességel folytatja útját visszafelé
A, mekora a teljes menetidő?
B, mekkora utat tett meg az auto az egyes mozgaselemekben?
C,mekkora a teljes elmozdulás?
D,mekkora az auto atlagsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a) Az autó odafelé 30 percig megy, visszafelé a 15 perces állást követően 15 percig, így az autó 1 órás menetidővel mozog. (ez majd kell az átlagsebességhez is)
b) odafelé: 40 * 0,5 = 20 km, visszafelé 60 * 0,25 = 15 km, azaz összesen 35 km-t, azaz
c) a teljes elmozdulás 5 km, hiszen 20-at ment egy irányba, majd ellentétes irányba 15-t.
d) átlagsebessége a megtett út osztva az eltelt idővel: 35 km / 1 h = 35 kilométer per órás volt az átlagsebessége.
0