Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
608
Emelkedőn felfele, 400 N vízszintes erővel, a vízszintessel 30°-ot bezáró szögben tolunk felfele egy 50kg-os testet. Mekkora a csúszási súrlódási erő? Rajzolja be a testre ható erőket az ábrába.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`SigmaF=0`

`F_g-K+F-F_s=0`

`F-F_p-F_s+F_m+K=0`

A pályára merőleges komponensek kiesnek

`F-F_p-F_s=0`

`F_s=F-F_p`

`F_s=F-m*g*sinalpha`

`F_s=400-50*10*sin30=400-250=150N`
0