Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
353
Egy 55 kg-os gördeszkás fiú az elhanyagolható súrlódású gördeszkáján a talajhoz képest 4,5 m/s sebességgel halad egyenes pályán egy erkély felé. Amikor az erkély széle alá ér, odafentről a barátja egy 5 kg-os krumpliszsákot ejt a kezébe. Mekkora lesz a gördeszkás sebessége az elkapás után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Itt a lendületmegmaradás tételét kell használnunk:

`SigmaI_1=SigmaI_2`

Mivel rugalmatlan ütközésről van szó, így:

`m_1*v_1+m_2*v_2=(m_1+m_2)v'`

`v'=(m_1*v_1)/(m_1+m_2)=4,125m/s`
1