Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
354
Egy autókerék tömlőjében 10 °C-on a túlnyomás 1,6*105 Pa. A külső légnyomás 105 Pa, a tömlő térfogata 50 dm3. A levegő móltömege 29 kg/mol.

a) Hány kg levegő van a tömlőben?

b) Mekkora lesz a túlnyomás, ha a hőmérséklet 35 °C-ra emelkedik? A külső nyomás és a tömlő térfogata változatlan.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`a.`
`p*V=m/M*R*T`

`m=(M*p*V)/(R*T)`

`m=(29*1,6*10^5*0,05)/(8,314*283,15)=98,55kg`
0