Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
358
Egy átlagos mosógép energiafogyasztása egy mosás alkalmával 1,5 kWh. Hányszor kellene egy súlyemelőnek a 200 kg tömegű súlyt a feje fölé (2 m magasságra) emelnie, hogy ugyanannyi munkát végezzen, mint a mosógép egy mosás során? (g=10 m/s2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`W=m*g*h`

`W=2*200*10=4000J`

`P=5,4*10^6`

`N=(5,4*10^6)/(4000)=1350`
1