Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi nem értem pls megoldást

Főoldal » Általános iskola » Kémia
766
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
házi
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A tömegszázalék számítás egyenletét kell használnod.
t%=oldott anyag tömege/oldat tömege*100
Jelen esetben kicsit át kell formálnod:
a: 4÷100=0,04*100=4 (ugyanannyi, mint a t%)
Oldószer tömege: 96 g
Oldott anyag tömege: 4 g
Ellenőrzés
4÷100=0,04*100=4%

b: 7÷100=0,07*100=7%
t%=7%
Oldószer tömege: 93 g

c: ugyanúgy mint a b feladat

d: 300-288=12
12÷300=0,04*100=4
Oldott anyag tömege: 12 g
Tömegszázalék= 4%

e: ugyanúgy, mint a d.

Ha nem érted, akkor szívesen elmagyarázom másképp! :)
1