Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
32.6
AB = b - a = (-2 - (-2) ; 4 - 7) = (0 ; -3)
CA = a - c = (-2 - 2 ; 7 - 4) = (-4 ; 3)
BC = c - b = (2 - (-2) ; 4 - 4) = (4 ; 0)

32.7 felezőpont az első koordináták összegének a fele, illetve a második koordináták összegének a fele lesz.
FAB = (-1/2 ; 0) = (-0,5 ; 0)
FBC = (5/2 ; -7/2) = (2,5 ; -3,5)
FAC = (2 ; 5/2) = (2 ; 2,5)
0