Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! 8.o kemia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
389
A.) Bázis B.)Sav C.)mindkettő D.) egyik sem

1.A reakcioban elektront ad le.
2.Az NH3+H2o=NH4+ + OH- reakcioban ilyen szerepet tolt be az NH3
3.A reakcioban hidrogeniont ad at.
4.A Zn+2HCl=ZnCl2 + H2 reakcioban ilyen szerepet tolt be a HCl.
5.Vizes oldataban az hidroxidionok tulsulya jellemzo az oxoniumionokkal szemben.
6.Hidrogenion atadassal jara reakcioban vesz reszt
7.Vizes oldata lugos kemhatasu.
8.Vizes oldata savas kemhatasu
9.Proton atadassal jaro reakcioban vesz reszt.
10.Altalaban savanyu izu,maro hatasu.
11.A reakcioban hidrogeniont vesz fel.
12. A Zn+2HCl = ZnCl2 + H2 reakcioban ilyen szerepet tolt be a HCl.
13.Vizes oldataban az hidroxidionok tulsulya jellemzo ah oxoniumionokkal szemben.
14.Az HCl+H2o= cl- +H3o+- reakcioban ilyen szerepet tolt be a HCl.
15.A reakcioban elektront ad le.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos!!!!!
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. D
2. A
3. B
4. D
5. A
6. C
7. A
8. B
9. C
10. B
11. A
12. D
13. A
14. B
15. D
0