Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus egyenlet.

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
log(a) * ((a ^ - 1) ^ 3 * (a ^ 2) ^ 4 * a ^ 5)/(a ^ 3 * a)=
A csatolt képen ugyan ez van csak ott szerintem jobban át látható.
Kérem ha valakinek van ideje segítsen. Segítséget nagyon szépen köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, egyenlet, segítség, logaritmus, koszonom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

`log_a (((a^(-1))^3*(a^2)^4*a^5)/(a^3*a))` = `log_a ((a^(-1*3)*a^(2*4)*a^5)/(a^(3+1)))` = `log_a (a^((-3+8+5))/a^4)` = `log_a (a^(10)/a^4)` = `log_a a^(10-4)` = `log_a a^6` = 6
1