Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
453
2. Leejtünk egy golyót, amely 3 másodperc alatt ér le a földre. Mekkora a sebessége becsapódáskor? Milyen magasról ejtettük le? (A nehézségi gyorsulás legyen kerekítve 10 m/s?!)

3. Hány km-re van tőlünk a vihar, ha a villámlás után 5 másodperccel halljuk a dörgést? (A hang sebessége 340 m/s.)

4. Mennyi a felfelé menő mozgólépcső hossza, ha 3 m/s sebességgel tudunk futni rajta és felfelé 2 perc, lefelé 8 perc alatt érünk el? (A lépcső sebességét jelöld x-szel!

5. Hangtechnikusi pótkérdés: A CD korongot belülről kifelé olvassa a lejátszó. Miközben halad kifelé, a korong forgása lassul. Miért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)

v(t)= 2*g*h =30m/s

h=g/2*t2=45m

2.

s=5*340=1700m=1,7km

3.
v(1)=3m/s
t(1)=2min=120s
v(2)=3m/s
t(2)=8min=420s

v(1)*t(1)+x=v(2)*t(2)-x

2x=v(2)*t(2)-v(1)*t(1)
2x=1260-360
x=1080/2
x=540m

4. Mivel a sugara nő. A sugár és a sebesség fordítottan arányosak egymással. Minél nagyobb a sugár, annál kisebb a sebesség.
0