Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segiteni? (fizika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
386
A 2 tonnás autó 72 km/h sebességre gyorsult fel álló helyzetből 8 másodperc alatt. Mekkora volt
induláskor az autó lendülete, és mekkora lendületre tett szert a felgyorsított autó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Mivel kezdetben a sebessége 0, így a lendülete is nulla
I_0=m*v=2000*0=0kg(km)/h

I=m*v=2000*20=40000kgm/s
Módosítva: 3 éve
0