Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, a fizika témazáró feladatlapjában kérnék segítseget.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
429
Csatolom a feladatokat. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segítség
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. negatív

2. alsó: áramforrás
jobboldali: kapcsoló
felső: fogyasztó
bal: vezeték

3. Áramerősség: I mértéke.:A
ellenállás: R m.e.: (Ω)
Feszültség U

4. névleges feszültsége

5. elektron

6. taszítják egymást

7.
a.0,015A; 0,03A; 6V; 8V; 0,075A
b. egyenesen arányos
c. 0,225A

8.
`R=U/I=(230)/(4,6)=50Ω`

9.

`U=R*I=48*0,25=12V`

10.
`I=P/U=(55)/(12)=4,58A`

11.
`W=230*8,6*60*60*3=21362400J`
Módosítva: 3 éve
1