Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki kérlek nagyon sürgős

Főoldal » Általános iskola » Fizika
384
Egy 250g tömegű alkatrész 160°C-ra való felmelegítésekor 20 kj hőre van szügség . Milyen anyagból készült az alkatrész
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`m=250` `g` `=` `1/4` `kg`

`Q=20` `kJ`

`DeltaT=160` `°C`


`Q=c*m*DeltaT`

`20=1/4*160*c`

`c=20/(1/4*160)=1/2=0.5` `(kJ)/(kg*°C)`

Megmondom őszintén, pont 0.5-ös fajhőjű anyagot nem találtam, de a vas és az acél fajhője kb. annyi.
0