Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segít

Főoldal » Általános iskola » Fizika
367
Mekkora hőmennyiség szabadul fel 2 kg alumínium 50°C-kal való lehülésekor (Caluminium 920/1kg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`c_(Al)=0.9` `(kJ)/(kg*°C)`

`m=2` `kg`

`DeltaT=50` `°C`


`Q=c*m*DeltaT`

`Q=0.9*2*50=90` `kJ`
Módosítva: 3 éve
0