Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
407
A fazékban 2kg 40° C- os víz volt amihez hozzá öntötték 4 kg 85° -ost Határozátok meg a keverék hőmérsékletét .Az fazék tömegét hagyjátok figyelmen kívül!
Valaki tudna segíteni léci
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`m_1=2` `kg`
`T_1=40` `°C`
`m_2=4` `kg`
`T_2=85` `°C`
`m_3=2+4=6` `kg`

`m_1*T_1+m_2*T_2=m_3*T_3`


`2*40+4*85=6T_3`

`6T_3=420`

`T_3=70` `°C`
0