Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatvány egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Kérem valaki tudna segíteni ebben?
Csatoltam a képet.
A levezetés is kellene
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2*3^(x-1)+3^(x+3)=83`

Kiemelek `3^(x-1)`-et:

`3^(x-1)(2+3^4)=83`

`3^(x-1)*83=83`

`3^(x-1)=1`

`3^(x-1)=3^0`

SZ.M.M.

`x-1=0`

`x=1`

Ekvivalens átalakítások miatt a kapott gyök jó.

`M={1}`
Módosítva: 3 éve
1