Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki kérlek nagyon sürgős

Főoldal » Általános iskola » Fizika
376
a 40g tömegű acél kanalat forrásban lévő vízbe helyezik a víz hőmérséklete 100 °C. Mekkora hőmennyiséget vett fel a kanál ha hőmérséklete 20°C - rol 80°C -ra emelkedett
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`m=40` `g` `=` `0.04` `kg`

`DeltaT=80-20=60` `°C`

`c_(H_2O)≈4200` `J/(kg*°C)`


`Q=c*m*DeltaT`

`Q=4200*0.04*60=10080` `J` `=` `10.08` `kJ`
Módosítva: 3 éve
0