Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás x=2

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
472
Egyszerűsítse az egyenletet majd deriválja. x=2 Levezetésben kérnék segítséget. Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ehhez is ugyanazt a szabályt kell tudni, mint az eddigi kérdéseidhez:

`f'(x)=d/(dx)((2x^3+5x)/(6x))=d/(dx)(1/3x^2+5/6)=2/3x`

Az `x=2` pontban: `f'(2)=4/3`
0