Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb

Főoldal » Középiskola » Matematika
670
Hány 5 cm sugarú gömb önthető 20 kg ólomból? (Az∼ ólom sűrűsége 11,38 kg/dm³)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`R=5` cm


`V=(4R^3pi)/3`

`V=(4*5^3*pi)/3=(500pi)/3≈523.6` `cm^3`


`m=20` `kg` `=` `20000` `g`

`rho=11.38` `(kg)/(dm^3)` `=` `g/(cm^3)`

`V=m/rho`

`V=(20000)/(11.38)≈1757.47` `cm^3`

Mivel ez nagyobb, mint az 5 cm sugarú gömb térfogata, ezért önthető.
0