Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegszázalék

Főoldal » Középiskola » Kémia
295
2. Egy 300g 5m/m% os cukoroldathoz hozzádok 50g cukrot, milyen m/m% os lesz a keletkező oldat?
válaszokat előre is köszönöm, egyszerűsitett válaszokat szeretnék.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Keverési egyenlet:

`m_1*W_1+m_2*W_2=(m_1+m_2)*W_3`

Itt ugye majd az `m_2`, ami a cukrot jelenti, amit majd az oldathoz adunk, annak a tömegszázaléka 100, hiszen nem oldatról beszélünk.

`m_1*W_1+m_2*W_2=(m_1+m_2)*W_3`

`W_3=(m_1*W_1+m_2*W_2)/(m_1+m_2)`

`W_3=(300*5+50*100)/(350)=18,57%`
0