Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegszázalék

Főoldal » Középiskola » Kémia
338
1. Összeöntok egy 400g 20m/m% os sóoldatot és egy 500g 30m/m% os sooldator, milyen tomegszazalekos lesz a keletkező oldat ?
Segitséget megköszönöm választ egyszerűsitetten kérnék.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Itt jön be a keverési egyenlet:

`m_1*W_1+m_2*W_2=(m_1+m_2)*W_3`

`W_3=(m_1*W_1+m_2*W_2)/(m_1+m_2)`

`W_3=(400*20+500*30)/(400+500)=25,55%`

ugye a W az az `m/m%`

Bocsi, hogy eddig nem oldottam meg, most jöttem vissza gépközelbe.
1