Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lendület - 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
605
Béla egy 5kg tömegű puskából 1800 km/h sebességgel lő ki egy 25g-os lövedéket. Mekkora sebességgel lökődik vissza a puska?

Ennek a feladatnak a megoldására lenne szükségem. Előre is köszönöm. ❤️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS, szöveges feladat, fizika, középiskola, 9.osztály, házi feladat, dinamika számítás, lendület, tömeg, sebesség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Lenületmegmaradás tétele:

`SigmaI_1=SigmaI_2`

`ubrace(m_1*v_1+m_2*v_2)_(0)=m_1*v_1'+m_2*v_2'`

előjelesen:

`0=-m_1*v_1'+m_2*v_2'`

`m_1*v_1'=m_2*v_2'`

`v_1'=(m_2*v_2)/(m_1)`

`v_1'=(0,025*500)/5=2,5m/s`
Módosítva: 3 éve
1