Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lendület - 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
507
A 60kg tömegű Béla 21,6 km/h sebességgel ugrik egy 40kg-os nyugvó csónakba a partról. Mekkora sebességgel mozdulnak el?

Ennek a feladatnak a megoldására lenne szükségem. Előre is köszönöm. ❤️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS, szöveges feladat, fizika, középiskola, házi feladat, 9.osztály, számítás, dinamika, elmozdulás, sebesség, tömeg
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ez az "ütközés" rugalmatlan, tehát "összetapadva mozdulnak tovább.

Szintén a lendületmegmaradás törvényét kell alkalmazni.

`SigmaI_1=SigmaI_2`

`m_1*v_1+m_2*v_2=(m_1+m_2)v'`

Mivel a csónak kezdetben nyugvó volt, ezért `v_2=0 ->m_2*v_2=0`

`m_1*v_1=(m_1+m_2)v'`

`v'=(m_1*v_1)/(m_1+m_2)`

`v'=(6*60)/(60+40)=3,6m/s`

1