Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lendület - 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
725
Két golyó mozog egymással szemben. Az egyik tömege 2kg, sebessége 1,5 m/s, a másik 3kg-os és sebessége 2 m/s. Az ütközés után a nehezebb golyó 0,5 m/s sebességgel gurul tovább. Mekkora lesz a könnyebb golyó sebessége?

Ennek a feladatnak a megoldására lenne szükségem. Előre is köszönöm. ❤️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS, szöveges feladat, fizika, házi feladat, 9.osztály, középiskola, számítások, lendület, sebesség, tömeg, ütközés, dinamika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Itt a lendületmegmaradás tételét kell alkalmazni.

Az ütközés rugalmas.

`SigmaI_1=SigmaI_2`

`m_1*v_1+m_2*v_2=m_1*v_1'+m_2*v_2'`

Az `m_1` golyónak a sebességét tekintsük pozitívnak.

`m_1*v_1-m_2*v_2=m_1*v_1'+m_2*v_2'`

`(m_1*v_1-m_2*v_2-m_1*v_1')/(m_2)=v_2'`

`v_2=(2*1,5-3*2-2*0,5)/3=-1,33m/s`
1