Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lendület - fizika 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
571
Melyik test lendülete nagyobb?
1. Egy 900kg tömegű Suzuki Swifté, amely 5 perc alatt 6km utat tesz
meg, vagy egy 2,5t tömegű kisteherautóé, amely 10 perc alatt 4,5km-t
tesz meg?
2. Egy 2kg tömegű, 2520 km/h sebességű aknavető gránáté, vagy egy
Bélástól 120kg-os kismotoré, amely fél óra alatt 21,6km-t tesz meg?
3. Egy Bélástól 200kg tömegű, 180km/h sebességű motoré, vagy egy
1,2t tömegű Mercedesé, amely 30km/h sebességgel halad?

Ennek a feladatnak a megoldására lenne szükségem. Előre is köszönöm. ❤️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS, dinamika, fizika, középiskola, 9.osztály, szöveges feladat, házi feladat, számítások, sebesség, tömeg, lendület
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.

`v_1=s/t=6000/300=20m/s`

`v_2=4500/600=7,5m/s`

`I_1=900*20=18000kgm/s`

`I_2=2500*7,5=18750kgm/s`

`I_1>I_2`

2.

`I_1=2*700=1400kgm/s`

`I_2=120*(21600)/(1800)=1440kgm/s`

`I_2>I_1`

3.

`I_1=200*180=36000kg(km)/h`

`I_2=1200*30=36000kg(km)/h`

`I_1=I_2`
1