Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
477
Egy háromszögben az oldalak aránya 1:4:7, kerülete pedig 108 cm. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x a háromszög oldalainak hosszának arányszáma: `(108)/(1+4+7)=9`

`1*x=1*9=color(red)(9 \ cm)`

`4*x=4*9=color(red)(36 \ cm)`

`7*x=7*9=color(red)(63 \ cm)`
0