Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat, felszín hasáb 2.

Főoldal » Középiskola » Matematika
554
Derékszögű trapéz alapú egyenes hasáb alapjának párhuzamos oldalai 16 és 24 cm. A trapéz ferde szára 17 cm. A hasáb magassága 20 cm
Mekkora A és V?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, térfogat, felszín, hasáb
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A trapéz:
`a=24` cm
`c=16` cm
`d=17` cm

A másik szára pont ugyanakkora mint a magassága:

`b=m=sqrt(17^2-(24-16)^2)=15` cm

`T_(alap)=(a+c)/2*m`

`T_(alap)=(24+16)/2*15=300` `cm^2`


`V=T*M`

`V=300*20=6000` `cm^3`


`T_("palást")=24*20+15*20+16*20+17*20=1440` `cm^2`

`A=300+1440=1740` `cm^2`
0