Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Csatoltam képet, kérlek segítsetek! Köszönöm szépen! ☺️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Feladat

1 piros négyzet és 1 narancssárga kör = 1 kék háromszög ha megnézzük a C mérleg bal oldalán 1 kék háromszög és 1 piros négyzet valamint 1 narancsságrga kör van amely 2 kék háromszögnek felel meg. Ugyan ezt a logikát alkalmazva a jobb oldalra is ott 3 kék háromszög van és 1 narancssárga kör. Így akkor lesz kiegyenlített a mérleg ha a baloldalra is 1 narancssárga kört helyezünk.


2. Feladat
Első kép:

`6x=2x+120 \ g`

`4x=120 \ g`

`x=30 \ g` egy darab labda súlya.



Második kép:

`4x+70 \ g=2x+150 \ +120 \ g`

`4x + 70 \ g=2x + 270 \ g`

`2x + 70 \ g= 270 \ g`

`2x=200 \ g`

`x=100 \ g` egy darab labda súlya.
1