Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
456
Egy derékszögű háromszög egyik szöge 15°-kal kisebb, mint a másik. Mekkorák a háromszög szögei?

Csatolom a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x=90°
y=
`z=y-15°`

`x+y+z=180°`

`90+y-15+y=180`

`75+2y=180`

`2y=105`

`y=52,5°`

`z=52,5-15=37,5°`

ellenőrzés:

`37,5+52,5+90=180`

`180=180`
0