Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék, fontos!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
369
Minden feladat válaszát szeretném elkérni, szorít a határidő. Előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. c
2. b
3. a

4. a
`R_1=(U^2)/P=(230^2)/(40)=1322,5Ω`

`R_2=(U^2)/P=(230^2)/(20)=2645Ω`

5. c

Második rész:

1.

`q=I*t=0,4*6=2,4C`

2.

`I=U/R=(12,4)/(160)=0,0775A`

3.

`R=rho*l/A=0,5*(45)/(1,5)=15Ω`

4.

`I_(12)=I_3`

`R_e=(R_1*R_2)/(R_1+R_2)+R_3=(35*105)/(35+105)+73,75=100Ω`

`I_e=U/(R_e)=(4,5)/(100)=0,045A`

`P=U*I_e=0,2025W`

`I_2=U/(R_2)=(4,5)/(105)=0,042A`

`I_1=0,045-0,042=0,003A`

`I_3=0,045A`

5.

`W=R*I^2*t=150*0,02^2*480=1440J`

6.

`I=(28,8*100)/(48)=60mA`

0