Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegszázalék

Főoldal » Középiskola » Kémia
348
Egy 300g m/m%-os cukoroldathoz hozzáadok 50g cukrot. Milyen m/m%-os lesz a következő oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Mivel nem adtál meg százalékot így csak paraméteresen lehet levezetni
m1=300g
0,01 * w% = x
(azért szoroztam 0,01-el mert x-et nem akarom az egyenletbe szorozgatni, mert százalék)

m2 = 300+50 = 350g
m(o.a)=300x + 50
m/m% = 300x+50 / 350
0