Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat 12.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Sziasztok!Ez a feladat nem tűnt nehéznek,de mégsem tudom megcsinálni.Megköszönném,ha segítenétek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A beírt megoldás a könyv hátuljából való.Nem én számoltam ki.
0

a.) Vélhetően gömb alakú lenne és nem alkalmazható rá a felírt képlet hiszen a gömb térfogatképletét kéne alkalmaznunk mely: `V=(4*r^3*pi)/3`

b.)
1. Sor

`V=(4*pi*15*13^2)/3=color(red)(7.602,65 \ cm^3)`

Tömege: `color(red)(7,6 \ kg)` mivel a dinnya javarészt víz és 1 kg víz `1.000 \ cm^3`



2. Sor
`2a=6.500/((4*pi*11^2)/3)*2=color(red)(25,64 \ cm)`

Tömege: `color(red)(6,5 \ kg)`



3. Feladat
`2b=2*sqrt((12.000)/((4*pi*17)/3))=color(red)(25,96 \ cm)`
Módosítva: 3 éve
0