Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
470
Egy ötszög oldalainak aránya 6:8:9:12:15, egy hozzá hasonló ötszög kerülete 150 cm. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x az oldalak hosszúságának aránya: `x=(150)/(6+8+9+12+15)=3`

Az oldalak hosszai:

`6*x=6*3=color(red)(18 \ cm)`

`8*x=8*3=color(red)(24 \ cm)`

`9*x=9*3=color(red)(27 \ cm)`

`12*x=12*3=color(red)(36 \ cm)`

`15*x=15*3=color(red)(45 \ cm)`
1