Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
479
Egy szabályos hatoldalú gúla alapéle 8 cm, oldaléle 18 cm. Mekkora a térfogata
és a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`M_("gúla")=sqrt(18^2-8^2)=sqrt260 \ cm`

`M_("oldallap")=sqrt(18^2-(8/2)^2)=sqrt308 \ cm`

`V=((6*8^2*cot \ (180°)/6)/4*sqrt260)/3=color(red)(893,7 \ cm^3)`

`A=(6*8^2*cot \ (180°)/6)/4+(6*8*sqrt308)/2=color(red)(587,5 \ cm^2)`
0