Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
804
Egy 3 cm élhosszúságú kockából minden csúcsánál kivágunk egy 1 cm
élhosszúságú kockát. Mekkora a megmaradt rész térfogata és felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_("kocka")=a^3=3^3=27 \ cm^3`

`A_("kocka")=6*a^2=6*3^2=54 \ cm^2`

`V_("kis kockák")=4*a^3=4*1^3=4 \ cm^3`


A felszín nem fogváltozni tehát marad `color(red)(54 \ cm^2)`

A térfogat azonban fog változni mégpedig `27 \ cm^3-4 \ cm^3=color(red)(23 \ cm^3)` lesz.
0